About

 

bofink

ART

 

Välkommen till min konsthörna. Vandra inte vilse.

Hej, det är jag som är bofink!

Jag är en tjej ifrån goa Göteborg som på fritiden gärna målar och tecknar. Jag heter Maria och går för tillfället på Chalmers Tekniska högskola och läser till Civilingeniör.

Det var för några år sedan som jag, på en konstkurs av Lena Nilebäck, riktigt fastnade för akvarell och har alltsedan dess inte riktigt kunnat sluta måla. Konst har alltid intresserat mig och tecknat har jag alltid gjort och tänker fortsätta med det så länge jag kan.

 

Min inspiration kommer främst från min egen fantasi. Den är i sin tur mycket influerad av allt omkring mig, då främst naturen. Jag är mycket svag för häftiga, dramatiska landskap och vyer. Även min fascination för genren Fantasy inom både böcker och film gör sina bidrag till inspirationen och min kreativitet. Dess mystik och magi har fängslat mig.

 

Jag är även aktiv på DeviantArt och den sidan går att hitta här.

 

 

För er som bor i Göteborg eller gått på Chalmers vet vad Cortègen är. Detta året hade jag den äran att få göra framsidan till Cortègeprogrammet.

 

Varför bofink?

Det ligger en liten historia bakom namnet bofink och då menar jag inte namnet på fågeln. I och med denna historia förknippar jag namnet bofink med mig själv och därav fick även denna hemsida heta bofinkART.

Historien börjar med mitt stora intresse och fascination över fåglar, som egentligen har utvecklats till det mesta som flyger vilket då innefattar t.ex. fladdermöss, drakar och vissa insekter. Men fåglar har jag alltid gillat, ända sedan jag var lite. Min favorit bland fåglar var och är rödhaken. Varför vet jag inte säkert men det kan ha något att göra med dess röda färg och att den är så charmig. Vilket fall så har jag inte alltid känt den som Rödhaken, utan jag har alltid trott att den heter Bofink. Det tog bra många år innan jag till slut lärde mig skillnaden på rödhakar och bofinkar, men vid det laget hade redan kopplingen med namnet bofink till rödhaken fastnat. Jag gjorde namnet till mitt då jag associerar namnet med mig själv där förklaringen ligger i denna historia.

Jag tycker för övrigt att bofink är ett mycket trevligt namn.

 

© Copyright 2012. All Rights Reserved.